AcasăOldAlt angajat al Primariei Capitalei, retinut de DNA in urma unui flagrant

Alt angajat al Primariei Capitalei, retinut de DNA in urma unui flagrant

La doar o saptamana dupa ce consilierul personal al edilului Oprescu, la data respectiva, Solomon Wingler, a fost retinut de DNA in urma unui flagrant (barbatul aflandu-se la acest moment in arest preventiv-n.r), un alt angajat al Primariei Capitalei (PMB) a fost retinut, de aceasta data la primele ore ale zilei de vineri.

Este vorba despre un functionar public de la serviciul Urbanism al PMB, care, potrivit procurorilor, a fost suprins in cursul zilei precedente, tot in urma unui flagrant, primind mita o suma importanta de bani, in vederea modificarii unui plan de urbanism zonal (PUZ).

Ca urmare a celor constatate in timpul actiunii de flagrant, pe numele lui Cosmin Gheorghe Metescu s-a pus in miscare actiunea penala, procurorii DNA hotarand sa il retina pentru 24 de ore, pentru luare de mita, urmand ca in cursul zilei de vineri sa fie dus in fata instantei, mai precis a Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii sustin ca, in decursul anului 2015, Metescu ar fi pretins- prin intermediari- o suma de cateva zeci de mii de euro de la proprietarii unui teren aflat in Capitala. Mai exact, anunta DNA, ar fi vorba despre 40.000 de euro, suma in schimbul careia barbatul ar fi urmat sa modifice un PUZ. „Concret, proprietarii erau interesati ca suprafata de teren respectiva sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren nu avea caracter construibil, fiind incadrata in categoria „spatii verzi””, mentioneaza reprezentantii DNA.

 

author avatar
Cristina Stefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger