AcasăOldAlina Bica si Emilian Eva, suspendati de CSM

Alina Bica si Emilian Eva, suspendati de CSM

Atat Bica, fosta sefa antimafie, cat si Eva au fost suspendati din functia de procuror. In cazul acestuia din urma, vestea a venit chiar in ziua in care DNA a anuntat ca a fost deferit instantei, dosarul fiind remis Instantei Supreme.

Asadar, pe langa faptul ca a ramas fara functia de procuror general al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, urmare a faptului ca a intrat in vizorul DNA, Alina Bica a primit o alta veste nedorita. Mai precis, fosta sefa a DIICOT a aflat ca, marti, in sedinta Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a luat decizia suspendarii sale din functia de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Totul, se mentioneaza intr-un comunicat al CSM, „ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni”.

sura foto ziaruldeiasiro

 

Dupa cum aminteam, o masura similara a fost luata de catre reprezentantii CSM, in cadrul  intrunirii desfasurate marti, si in cazul lui Emilian Eva, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, motivul fiind acelasi ca si in cazul fostei sefe a DIICOT, respectiv ca urmare a trimiterii acestuia in fata instantei.

De altfel, chiar in cursul acestei zile, procurorii anticoruptie au anuntat trimiterea sa in judecata, in stare de arest preventiv. Emilian Eva este acuzat de luare de mita, spalare de bani, fals in declaratii, dar si despre „efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite”.

author avatar
Cristina Stefan
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger