AcasăOldAlexandru Visinescu, trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii

Alexandru Visinescu, trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii.

Parchetul General a anuntat, miercuri,finalizarea cercetarilor in dosarul lui Visinescu si decizia de trimitere in judecata a locotenent colonelului in rezerva. Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Curtii de Apel Bucuresti.

Alexandru Visinescu este acuzat ca, vreme de spate ani, mai exact in perioada 1956-1963, cat timp a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat, a persecutat detinutii incarcerati, pe motive de ordin politic. Conform rechizitoriului, „detinutii erau supusi unor conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea lor fizica, fara sa li se asigure un minim de medicamente si fara sa li se acorde ingrijiri sau asistenta medicala adecvate”. Mai mult, detinutii erau infometati, pedepsiti abuziv, batuti si tinuti in frig.Cercetarile efectuate in acest dosar au scos la iveala concluzii cumplite. „Decesul detinutilor survenea, astfel, in urma unui proces lent, dar eficace, prin care acestia erau torturati fizic si psihic. Pana in prezent, din documentele studiate a fost identificat un numar de 138 de detinuti care au trecut prin Penitenciarul Ramnicu Sarat in timpul mandatului lui Visinescu Alexandru”, se mentioneaza in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dosarul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Cazul lui Alexandru Visinescu a ajuns in atentia Parchetului dupa ce Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc a sesizat oamenii legii in legatura cu situatia de la Ramnicu Sarat.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger