AcasăOldAfaceristul Truica si Paul al Romaniei ajung in instanta, alaturi de alte...

Afaceristul Truica si Paul al Romaniei ajung in instanta, alaturi de alte 21 de persoane

Peste 20 de persoane intrate in vizorul procurorilor anticoruptie brasoveni, in privinta retrocedarii Fermei Baneasa si a padurii Brasov, vor ajunge in fata instantei.

Totul dupa ce anchetatorii au finalizat cercetarile in cauza amintita si au dispus, miercuri, trimiterea rechizitoriului catre instanta, mai exact catre Curtea de Apel Brasov, care va judeca acest caz. Dintre persoanele vizate in acest dosar, o parte sunt in arest la domiciliu, o alta sub control judiciar, iar ceilalti sunt cercetati in libertate.

In dreptul omului de afaceri Remus Truica – aflat in arest la domiciliu- figureaza nu mai putin de sapte capete de acuzare, in cate precizeaza procurorii, intr-un comunicat. Este vorba despre „constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, dare de mita”.

Totodata, in arest preventiv este cercetat si Paul Philippe al Romaniei, pe care procurorii DNA brasoveni il acuza de „cumparare de influenta, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave”.

De asemenea, vor ajunge in fata instantei jurnalistul si consultantul politic Dan Andronic, cercetat sub control judiciar, pentru constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, dar si si alte 20 de persoane – 19 fizice si una juridica- printre acestia numarandu-se fostul prefect de Ilfov, Nicolae Jecu, fostul primar din Snagov, Apostol Musat, dar si avocatul Robert Rosu.

Din rechizitoriul intocmit de procurori in acest caz rezulta, printre altele, urmatoarele aspecte:

„Acuzatiile retinute in sarcina inculpatilor vizeaza infractiuni comise in perioada 2006 -2013 in diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), in interesul obtinerii unor imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe.

Pe de o parte, inculpatul Paul Philipe Al Romaniei a cumparat influenta pe care inculpatul Truica Remus o avea asupra diferitilor functionari de la institutiile publice care detineau cele doua proprietati. Pe de alta parte, inculpatul Truica Remus a prezentat „afacerea” unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, constituind un grup infractional, pentru a se implica in demersurile infractionale, singura cale in obtinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al Romaniei le revendica in mod nelegal.

Astfel, incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatii Truica Remus, Rosu Robert Mihaita, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de Al Romaniei Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici. Inculpatii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi si Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infractional: primii trei in anul 2007, ultimul in anul 2011”.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger