AcasăOldAfaceristul Nelu Iordache, trimis in judecata intr-un nou dosar

Afaceristul Nelu Iordache, trimis in judecata intr-un nou dosar

Nelu Iordache

Procurorii anticoruptie au anuntat, vineri, ca au decis trimiterea in judecata, in stare de libertate, a omului de afaceri Nelu Iordache, precum si a mai multor reprezentanti ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, acestia fiind cercetati in legatura cu un contract privind lucrari de modernizare a Transalpina. Dosarul in cauza a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Nelu Iordache

Administratorul SC Romstrade SRL, Iordache, supranumit „Regele asfaltului”, este acuzat de instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si „instigare la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave”. In acelasi dosar mai sunt cercetati reprezentanti ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova (DRDPC), precum si un director din cadrul societatii Romstrade.

Este vorba despre un contract incheiat in 2008 intre CNADNR-Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova cu S.C. ROMSTRADE S.R.L. Giurgiu, in vederea modernizarii DN DN 67 C Bengesti – Novaci – Ranca – Obarsia Lotrului – Sebes (Transalpina), pe o lungime de 184 de kilometri.

„In perioada august 2009 – iunie 2010, in conditiile executarii lucrarilor de modernizare a drumului national DN 67 C Bengesti – Novaci – Ranca – Obarsia Lotrului – Sebes (Transalpina) pe o lungime de 184 km, in cadrul unui contract finantat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova (D.R.D.P.), inculpatii Dina Ion si Tudor Marin, diriginti de santier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, sef departament, Radu Stefan, sef birou, Serban Constantin si Branaru Stefan, directori, toti angajati ai D.R.D.P. Craiova, au certificat/vizat, in vederea decontarii, situatii de lucrari fictive/neexecutate si materiale de constructii care figurau ca ar fi fost achizitionate, incalcandu-si astfel atributiile si sarcinile de serviciu. Pentru ca cei mentionati sa aprobe la plata lucrarile neefectuate si materialele de constructie inexistente, inculpatul Iordache Nelu, in calitate de administrator la S.C. ROMSTRADE S.R.L. (societatea care a primit contractul de executare a lucrarilor), l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize – Decontari al societatii sa intocmeasca in fals mai multe situatii de lucrari si facturile aferente”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Totodata, procurorii mentioneaza ca prejudiciul in acest caz, estimat la suma totala de 22.849.267,12 lei, a fost recuperat in intregime in cursul urmaririi penale.

341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger