AcasăOldAfaceristul Dan Adamescu si patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, trimisi in...

Afaceristul Dan Adamescu si patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, trimisi in judecata de DNA

Dan Adamescu

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, patronul societatii de asigurare Astra, a fost trimis in judecata, marti, intr-un dosar in care mai sunt cercetati patru magistrati ai Tribunalului Bucuresti, dar si alte persoane. Adamescu este acuzat de dare de mita.

Dan Adamescu

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Adamescu, aflat in prezent in stare de arest preventiv, sub acuzatia  de savarsire a doua infractiuni de dare de mita. In acelasi dosar au mai fost deferiti Instantei si judecatorul Mircea Moldovan, de la Sectia VII civila a Tribunalului Bucuresti, actualmente suspendat din functie si aflat in regim de arest preventiv, pentru „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” si „7 infractiuni de luare de mita dintre care 3 in forma continuata (4 acte materiale, 2 acte materiale, 4 acte materiale)”, dar si Ion Stanciu, judecator la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII civila, actualmente suspendat si aflat in regim de arest preventiv, fiind acuzat de doua infractiuni de luare de mita dintre care una forma continuata. Mai mult, au fost trimisi in judecata, in acelasi dosar, si Elena Roventa, judecator la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII civila, suspendat pe perioada cercetarilor, sub acuzatia de luare de mita, precum si Sorin Ciprian Viziru, magistrat la aceeasi sectie a TB, banuit de aceeasi infractiune.

Alte sase persoane, trimise in judecata in stare de libertate

Procurorii DNA informeaza, prin intermediul aceluiasi comunicat, despre faptul ca in acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, dar in stare de libertate, a patru practicieni in insolventa. Astfel, Angela Monica Borza este acuzata de complicitate la luare de mita, precum si de „instigare la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”,  Ilie Preda , acuzat de dare de mita si complicitate la dare de mita in forma continuata, Elena Cristina Popa (fosta Candea), cercetata pentru dare de mita in forma continuata, precum si Emanoil Postelnicu, acuzat de dare de mita.

Totodata, in aceeasi cauza, procurorii au anuntat ca sunt trimisi in judecata, in stare de libertate, si Gabriel Hanganu, acuzat de dare de mita in forma continuata, dar si afaceristul Iosif Armas, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita in forma continuata.

Din rechizitoriul prezentat de DNA rezulta urmatoarele: „Magistratii judecatori, personal sau prin intermediari au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul: – de a indeplini/ a nu indeplini sau a intârzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor

– modalitatii de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari,

– desemnarii preferentiale a unor administratori judiciari,

– atribuirii preferentiale a unor dosare de insolventa,

– pentru a-si exercita influenta pe lânga magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizând informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

De exemplu, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Moldovan Mircea se angaja sa atribuie preferential, unor societati/practicieni in insolventa, anumite „dosare bune”. Prin sintagma ”dosare bune„ in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa.

In alte cazuri oferta s-a materializat in prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecata, demersurile fiind exercitate in scopul de a-l determina pe beneficiar sa ofere sume de bani, in perspectiva desemnarii ca administrator judiciar”.

Cititi si: Dan Adamescu a incercat sa influenteze justitia. Miliardarul, acuzat ca facea presiuni asupra martorilor

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger