AcasăOldAfaceristul Calin Mitica, trimis in judecata de DNA alaturi de alte 11...

Afaceristul Calin Mitica, trimis in judecata de DNA alaturi de alte 11 persoane, trei fiind fosti directori ai CFR

Intrat in vizorul DNA, pentru presupuse fapte de coruptie, si aflat in prezent sub control judiciar, omul de afaceri clujean Calin Mitica a aflat ca procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus, vineri, trimiterea sa in judecata, alaturi de alte 11 persoane cercetate in dosarul care va ajunge in atentia magistratilor Tribunalului Cluj.

Este vorba despre o cauza in care procurorii au anuntat ca s-au constatat fapte de coruptie. Concret, reprezentantii DNA precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca Mitica, afaceristul care, la momentul desfasurarii cercetarilor, controla actionariatul societatilor comerciale clujene REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. si TRANSFEROVIAR S.A., a fost trimis in judecata fiind acuzat de sase fapte de coruptie: dare de mita, spalare de bani, in forma continuata, instigare la abuz in serviciu, – complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de BANI, toate in forma continuata, si complicitate la cumparare de influenta.

In acelasi dosar vor ajunge in fata instantei, printre altii, si directorul general SC Remarul 16 februarie, Dumitru Barbacuti, aflat momentan sub control judiciar, directorul de infrastructura al S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. Cluj Napoca, Adriian Stefan, aflat, de asemenea sub control judiciar, precum si trei directori in cadrul companiei CFR.

Este vorba despre Teodor Alexandru Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, director de tractiune in cadrul S.N.T.F.C. CFR Calatori S.A., la data faptelor, pe care procurorii il acuza de luare de mita si complicitate la spalare de bani, ambele in forma continuata, despre Laurentiu Seceleanu, director al Sucursalei Regionale de Cai Ferate SRCF Galati (C.R.E.I.R. Galati), din cadrul C.N.C.F. CFR S.A., acuzat, la randul sau, de luare de mita, in forma continuata si complicitate la spalare de bani, in forma continuata, ambii aflati sub control judiciar, precum si despre Sorin Alexandru Trandafirescu, director general adjunct al Departamentului de proiecte cu finantare nerambursabila, din cadrul C.N.C.F. CFR S.A., la data faptei, pe care procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pentru trafic de influenta.

DNA a precizat, printre altele, in rechizitoriul intocmit in acest dosar, faptul ca „in perioada 28 ianuarie 2013 – 16 iunie 2014, inculpatul Calin Mitica a dispus remiterea cu titlu de mita, in 12 transe succesive, a sumei TOTALE de 414.392 lei, inculpatului Gavris Teodor Alexandru, sef Serviciu Automotoare si ulterior, director de tractiune in cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. CALATORI S.A., pentru ca acesta din urma sa sprijine interesele de afaceri ale S.C. REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. Cluj Napoca, astfel incat sa obtina contractele de servicii Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro „Sageata Albastra”, in valoare maxima de 220.990.260 lei si Revizie tip R8 la automotoarele Desiro „Sageata Albastra” (ambele contracte fiind atribuite de autoritatea contractanta S.N.T.F.C. C.F.R. Calatori S.A.)”.

321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger