AcasăOldAfacerist trimis in judecata pentru evaziune fiscala. DNA: Prejudiciul depaseste 10 milioane...

Afacerist trimis in judecata pentru evaziune fiscala. DNA: Prejudiciul depaseste 10 milioane de euro

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui om de afaceri, pe care il acuza de doua infractiuni de evaziune fiscala. Potrivit DNA, prejudiciul adus bugetului de stat in acest caz depaseste zece milioane de euro.

Avraham Morgenstern, aflat in acest moment in arest preventiv, este acuzat ca, incepand din 2009 si pana anul trecut, in calitate de administrator al unei societati comerciale -Shapir Structures S.R.L –ar fi savarsit fapte de coruptie . In acelasi dosar a mai fost trimisa in judecata si firma amintita.

Mai precis, precizeaza DNA intr-un comunicat, „in perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de administrator al S.C. Shapir Structures S.R.L, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din 3 contracte incheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT) Constanta si Confort Urban S.R.L. Constanta, si nu a inregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, in executarea acestor contracte”. Totodata, barbatul este acuzat ca ar fi inregistrat cheltuieli fictive, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de doua societati comerciale.

Procurorii au stabilit ca „aceste activitati au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, producand un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”.

Dosarul in care este cercetat omul de afaceri a fost trimis spre judecare magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, procurorii cerand mentinerea masurilor preventive dispuse in aceasta cauza.

354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger