AcasăOldAfacerist trimis in judecata de DNA, pentru trafic de influenta

Afacerist trimis in judecata de DNA, pentru trafic de influenta

Un om de afaceri argesean a aflat ca procurorii anticoruptie au decis sa fie trimis in judecata, pentru trafic de influenta. La acest moment, afaceristul se afla in arest preventiv, masura impusa in cazul sua inca de la mijlocul lunii trecute.

In baza acuzatiei pe care i-o aduc, respectiv cea de trafic de influenta, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Pitesti au decis, miercuri, trimiterea in instanta a dosarului in care este cercetat afaceristul Gheorghe Alexutan.

Acesta din urma, patron al unei societati comerciale, este acuzat ca ar fi pretins de la o persoana suma de 240.000  de lei, invocand ca banii respectivi ar fi urmat sa ajunga la un parlamentar, anunta DNA intr-un comunicat. „Inculpatul Alexutan Gheorghe, in perioada decembrie 2014-februarie 2015, a pretins unei persoane denuntatoare suma 240.000 lei – bani despre care a sustinut ca erau destinati unui deputat – iar pentru sine a pretins o suma neindividualizata initial, cuantificata ulterior, in data de 11.02.2015, prin suma de 100.000 lei, prevalandu-se de influenta pe care, prin deputatul respectiv, sustinea ca o are asupra persoanelor cu rol de decizie din cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri Arges si Consiliului Judetean Arges, astfel incat, autoritatea contractanta, respectiv autoritatea publica, sa efectueze cu celeritate plata unor creante catre firmele persoanei denuntatoare”, mentioneaza procurorii in rechizitoriul intocmit in acest caz.

Mai mult, procurorii anticoruptie sustin ca afaceristul -al carui dosar a fost trimis de DNA, spre judecare, Tribunalului Arges- ar fi primit, in zilele de 11 si 12 februarie acest an, sumele de 600 si, respectiv, 61.500 de lei.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger