AcasăOldAdrian Nastase: "Unii au regretat ca nu am folosit decat un singur...

Adrian Nastase: „Unii au regretat ca nu am folosit decat un singur cartus”

Adrian Nastase explica de ce nu a facut nicio precizare in legatura cu deschiderea dosarului penal, in care este acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Fostul premier sustine ca ar exista persoane care ar regreta ca „nu a folosit decat un singur cartus”, in seara cand a incercat sa se sinucida, impuscandu-se in gat.

La finalul unui mesaj postat, joi, pe blogul sau, in care vorbeste despre situatia din Cipru si felul in care aceasta criza afecteaza Uniunea Europeana, fostul premier are un post-scriptum dur, in care face vorbeste despre deschiderea, miercuri, pe numele sau, a unui dosar in care este acuzat de procurori de detinere ilegala de munitie. Nastase sustine ca avea dreptul sa detina cartusele gasite in locuinta sa. Si a ajuns la concluzia ca poate „unii”, fara sa dea vreun nume, ar regreta ca a folosit un singur cartus, vara trecuta, cand s-a impuscat in gat.

„PS Poate ca unii dintre voi s-au intrebat de ce nu am comentat deschiderea, acum, a dosarului cu cartusele sau de ce DNA a trimis la Curtea Suprema, in aceste zile, motivarea recursului in dosarul “Zambaccian”. Simplu. Am considerat ca este vorba de coincidente. In plus, avand dreptul sa detin pentru armele mele, de diferite calibre, cateva mii de cartuse, ceea ce mi-ar fi “permis”, in ultimii 20 de ani, sa organizez un mic genocid, ceea ce nu s-a intamplat, m-am gandit ca, de fapt, unii au regretat ca in seara de 20 iunie nu am folosit decat un singur cartus din cele 400 din calibrul 38 special”, scrie fostul sef al Executivului.

Miercuri, Nastase a aflat ca s-a inceput urmarirea penala pe numele sau, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi detinut ilegal peste 400 de cartuse. “In continuarea cercetarilor in cauza constituita ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Nastase Adrian, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de acesta sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, prevazuta de art. 279 alin. 1 Cod penal. Prin rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt: La data de 21.06.2012, s-a constatat ca invinuitul Nastase Adrian detinea fara drept, la domiciliul sau, un numar de 359 cartuse calibru 38 special, in plus fata de cantitatea de 50 bucati mentionata in permisul de port arma, respectiv 6 cartuse calibru 338 Win si 34 cartuse calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat sa detina”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Nastase a incercat sa se sinucida, vara trecuta, la doar cateva ore dupa ce a aflat sentinta de condamnare la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul „Trofeul Calitatii”. Pe 18 martie 2013, fostul prim-ministru a fost eliberat conditionat din penitenciar, la aproximativ opt luni de la incarcerare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis respingerea recursului DNA si mentinerea deciziei Judecatoriri Sectorului 4, favorabila eliberarii conditionate a lui Nastase.

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger