AcasăOldAdrian Nastase afla astazi daca va fi ELIBERAT

Adrian Nastase afla astazi daca va fi ELIBERAT

Decizia a fost luata: Adrian Nastase a fost eliberat. In cateva minute va iesi din penitenciar.

UPDATE: Procesul lui Adrian Nastase s-a terminat. Judecatorii vor citi pronuntarea peste cateva minute.

” Dupa 272 de zile in inchisoare, cred ca Adrian Nastase merita sa fie in aceasta seara alaturi de familie. Noi am depus la dosar toate actele pentru a dovedi ca merita sa fie liber. Din acest punct de vedere cred ca este momentul sa fie liber. Din punctul meu de vedere, procurorii au incercat tergiversarea procesului”, a explicat Ion Cazacu la iesirea din sala de judecata.

„O sa asteptam. A fost o sedinta lunga, s-au spus multe lucruri. A fost deranjant ce a spus procurorul. Vom astepta sa vedem ce se va intampla. Mama nu s-a simtit bine, si nu a putut veni. Imi doresc din tot sufletul sa il vad acasa diseara. L-am privit in ochi pe tata, dar nu am putut vorbi”, a spus Andrei Nastase.

Certurile dintre avocati si procurori continua. Avocatii au cerut instantei respingerea recursului procurorilor. Aparatorii lui Nastase ii acuza pe procurorii anticoruptie ca nu cunosc limba romana, spunand ca in cele 20 de pagini ale recursului au fost gasite greseli gramaticale , precum dezacorduri gramaticale, cacofonii si virgule puse intre subiect si predicat.

Pe celalalta parte, procurorii au sustinut ca fostul premier a participat la programe de reeducare doar pentru a putea fi eliberat mai repede. Procurorii au mai spus ca recursul nu ar fi trebuit sa aiba loc la Tribunalul Bucuresti, ci la Tribunalul Ilfov.

UPDATE: Dupa ce a fost amanata sedinta cu doua ore, au mai urmat inca 30 de minute de amanare pentru ca procurorii sa finalizeze studiul documetelor depuse la dosar de avocatul lui Adrian Nastase. Insa, au aparut sicane intre aparatorul lui Nastase si procurori.

Procurorul a formulat o cerere invocand ca de joi pana astazi nu a avut timp sa citeasca documentatia depusa la dosar. Este vorba de o copie a dosarului din penitenciar in care sunt detaliate toate activitatile la care a participat Adrian Nastase si care au condus la aceasta decizie a comisiei din penitenciar. Mi se pare surprinzator ca procurorul ataca in recurs aceste activitati, iar astazi spune ca nu a luat cunostinta de ele. Mi se pare o cerere departe de loialitatea administrarii justitiei”, a declarat Ion Cazacu, avocatul fostului premier.

In plus procurorul spune ca dosarul nu poate fi judecat „pe baza unor simple inscrisuri”, deoarece lipseste mentiunea „conform cu originalul”.

„Am studiat inscrisurile, am facut copii, dar am gasit de exemplu inscrisuri incomplete. Nu se poate judeca asa ceva. E prima data cand condamnatul imi vine cu dosar. Avocatii au mai depus copii dupa hotararile judecatoresti, fara mentiuni „conform cu originalul”. La fond, condamnatul mi-a reprosat ca nu-i respect dreptul si libertatea. O sa fac acest lucru. (…) Nu inteleg de ce instanta nu cere documentele direct de la penitenciar si accepta astfel de acte”, a declarat presei procurorul.

UPDATE: La intrarea in sala de judecata, Nastase a fost apludat de sustinatorii sai. Insa, sedinta a fost suspendata doua ore, dupa ce procurorii DNA au cerut o amanare pentru ca avocatii fostului premier au depus foarte multe exceptii la dosar si trebuie sa le studieze. Magistratii le-au acordat acestora doua ore pentru a avea timp sa studieze actele depuse.

Fostul premier Adrian Nastase va afla astazi daca va fi eliberat din inchisoare.

Luni dimineata, de la 9.30, la Tribunalul Bucuresti se judeca recursul la eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase . Sustinatorii acestuia au venit la Tribunal pentru a fi alaturi de el. Majoritatea sunt optimisti in privinta rezultatului. Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a declarat presei: „Cred ca astazi o sa invinga spiritul de dreptate si corectitudine”.

Si social-democratul Codrin Stefanescu spera ca Nastase sa fie eliberat. Ba mai mult, a spus ca procurorii anticoruptie au facut tot posibilul pentru a-l tine pe Adrian Nastase in penitenciar.

„Traian Basescu inca tremura cand aude numele lui Nastase”, a spus Stefanescu.

author avatar
Andra Nesu
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger