AcasăOldActiune de amploare, intr-un caz de contrabanda cu tigari: peste 260 de...

Actiune de amploare, intr-un caz de contrabanda cu tigari: peste 260 de perchezitii in mai multe judete!

Procurorii DIICOT fac, marti, peste 260 de perchezitii in mai multe jdete din tara, actiunea vizand mai multi suspecti de contrabanda cu tigari. Odata incheiate aceste cercetari, 110 persoane vor fi duse la audieri, la sediile serviciilor teritoriale ale institutiei.

Se fac 263 de cercetari in noua judete -Brasov, Bacau, Iasi, Maramures, Galati, Braila, Suceava, Vaslui si Neamt, in vederea destructurarii a trei grupuri infractionale organizate, specializate in contrabanda cu tigati, despre care DIICOT anunta, intr-un comunicat, ca ar fi introdus in tara si ar fi vandut peste doua milioane de pachete tigari de contrabanda.

Faptele de care sunt acuzati suspectii ar data, spun oamenii legii, din perioada 2013-2014, produsele din tutun fiind aduse in Romania din Republica Moldova si Ucraina. „In fapt, se retine ca, in perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infractionale au introdus pe teritoriul Romaniei, pe raza judetelor Brasov, Covasna, Maramures, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Buzau tigarete de diferite marci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova si Ucraina, distribuite ulterior ”pe piata neagra” in sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA”, se mai mentioneaza in comunicatul DIICOT.

La perchezitii participa atat procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Brasov, precum si ai Serviciului Teritorial Bacau, si ai Serviciului Teritorial Iasi, dar si ofiteri de politie judiciara din cadrul  D.C.C.O., B.C.C.O. Brasov, B.C.C.O. Iasi, B.C.C.O. Bacau, S.C.C.O. Maramures, B.C.C.O. Galati, S.C.C.O. Braila, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Vaslui, S.C.C.O. Neamt.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger