AcasăOldActiune de amploare a procurorilor DIICOT din Caras-Severin

Actiune de amploare a procurorilor DIICOT din Caras-Severin

Nu mai putin de 77 de perchezitii au fost facute, miercuri, atat pe raza judetului Caras-Severin, cat si in alte 19 judete din tara, intr-un caz in care exista suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura fiscala, in urma carora statul ar fi fost prejudiciat cu aproape 25 de milioane de lei.

UPDATE: Potrivit presei locale, prefectul de Caras-Severin, Nicolae Ciobanu, ar fi parasit o sedinta care se desfasura, in cursul diminetii, la institutia pe care o conduce, pentru a ajunge la audieri, la sediul DIICOT.

UPDATE: In acelasi caz, IGPR mentioneaza ca nu mai putin de 32 de persoane urmeaza sa ajunga la audieri, in baza unor mandate de aducere, dar si ca 55 de persoane – deopotriva fizice si juridice- sunt cercetate in prezenta cauza, pentru constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Actiunea apartine procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Biroului Teritorial Caras-Severin, care au facut aceste perchezitii impreuna cu mai multi ofiteri de politie judiciara, specializati in Combaterea Criminalitatii Organizate. In vizorul procurorilor au intrat mai ulte persoane, care ar fi facut parte dintr-un grup infractional organizat constituit incepand cu anul 2010, din cate sustin procurorii, pe raza judetului Caras-Severin, si care ar fi savarsit fapte de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul societatilor comerciale cu obiect de activitate paza si protectia de bunuri si persoane, actionand, din cate precieaza procurorii pe trei paliere.

Din comunicatul DIICOT rezulta ca „liderul grupului a coordonat si societati care au  desfasurat o activitate comerciala „la vedere”,  participand  la licitatii avand ca obiect asigurarea pazei unor diferite obiective. Ulterior, sub diverse modalitati, aceasta activitate era transferata catre societatile comerciale de tip fantoma care erau utilizate temporar iar ulterior radiate”.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger