AcasăOldAccident cu doi morti si zeci de raniti, printre ei si copii,...

Accident cu doi morti si zeci de raniti, printre ei si copii, pe Autostrada Soarelui (A 2)

Actiune de salvare de amploare, in cursul noptii de sambata spre duminica, pe autostrada A 2, care leaga Bucurestiul de Constanta. Un autocar plin cu turisti a fost implicat intr-un accident foarte grav, in urma caruia doua persoane au pierit, iar alte cateva zeci au suferit leziuni si traumatisme.

Din cate se pare, la bordul autocarului se aflau in jur de 50 de oameni, toti cetateni straini- majoritatea ucraineni, pentru majoritatea carora calatoria de noaptea trecuta va fi una greu de uitat. Mijlocul destinat transportului de persoane era inmatriculat in Bulgaria si care se deplasa catre Ucraina. Candva in jurul orei 1, autovehiculul a iesit de pe carosabil, dupa ce soferul ar fi pierdut controlul volanului. S-a intamplat la kilometrul 53 al autostrazii, pe sensul de mers spre Bucuresti, dupa cum au anuntat reprezentantii Centrului Infotrafic.

Odata ce accidentul a fost anuntat la 112, la fata locului s-au deplasat mai multe ambulante si echipaje specializate in interventii in situatii de urgenta, unele dintre ele chiar din Capitala. A fost vorba despre o interventie de urgenta de amploare, contra cronometru, in vederea preluarii victimelor, coordonata de reprezentantii Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI.

Odata ce ranitilor le-au fost acordate primele ingrijiri, victimele au fost transportate la cinci spitale din Bucuresti. Pe langa cele doua persoane care au suferit leziuni ce le-au cauzat decesul- o fata si un barbat, alti 48 de pasageri aflati la bordul au fost raniti. Printre ei, 21 de copii, anunta Ministerul de Interne.

Au raspuns apelului de urgenta cateva zeci de reprezentanti ai ISU – medici de la Floreasca, 18 echipaje SMURD. precum si doua echipade destinate interventiilor de descarcerare, un spital mobil, precum si nu mai putin de 21 de ambulante si 10 autospeciale ale politiei, se mai precizeaza in comunicatul MAI.

Pana la incheierea interventiei echipelor medicale, dar si pana cand politistii au facut masuratorile necesare anchetei, traficul in zona a fost blocat, soferilor fiindu-le indicata o ruta provizorie de deplasare, respectiv pe DN 3, incepand cu kilometrul 64 al A2, pe sensul catre Capitala. La acest moment, insa, traficul in zona se desfasoara in conditii normale.

Cauza producerii accidentului urmeaza sa fie stabilita in urma unei investigatii. Se iau in calcul varianta ca, pe fondul oboselii, soferul sa fi atipit la volan, dar si aparitia unor probleme tehnice.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger