AcasăOldAccident cu 5 morti si zeci de raniti, pe centura de vest...

Accident cu 5 morti si zeci de raniti, pe centura de vest a Ploiestiului: un autobuz a lovit o basculanta

Operatiune de salvare contra cronometru, pe centura de vest a Ploiestiului, in zona unde un autobuz la bordul caruia se aflau cateva zeci de persoane s-a izbit de o basculanta. Din motive neclare inca, autobuzul s-a izbit de partea din spate a autobasculantei, care transporta nisip.

UPDATE: Prefectul prahovean a anuntat ca patru dintre persoanele decedate sunt barbati, cea de-a cincea victima fiind o femeie. Toti cei cinci au fost identificati. Trebuie mentionat ca soferul autobuzului – care ar fi putut oferi informatii pretioase despre conditiile in care vehiculul la volanului caruia se afla a ajuns sa loveasca basculanta – a pierit in accident.

UPDATE: Doi dintre raniti sunt in stare mai grava, avand, se pare, nevoie de interventii chirurgicale. La aceasta ora sunt 15 oameni internati, la Ploiesti, dupa accidentul de dimineata.

Din informatiile disponibile pana la aceasta ora rezulta ca cinci oameni au pierit, in ciuda eforturilor medicilor de a-i salva. Alti 28 de oameni au fost raniti, suferit diferite traumatisme si leziuni. Acestia din urma acu fost preluati de zecile de ambulante care s-au deplasat la locul tragediei – ca efect al faptului ca s-a instituit COD ROSU de interventie, ca urmare a numarului mare de victime- si dusi de urgenta la spitalele din Ploiesti. Din cate anunta MAI, este vorba despre 28 de persoane – un copil, 16 femei si 11 barbati – toti fiind dusi la Unitatea de Primiri Urgente din municipiul Ploiesti. Acolo au primit ingrijiri din partea specialistilor.

Accidentul a avut loc la primele ore ale zilei de vineri, cu putine minute dupa ora 6, in dreptul localitatii prahovene Strejnic, pe DN 1. Odata ce situatia a fost anuntata la 112, catre locul coliziunii rutiere s-au indreptat cate mai repede posibil zeci de autovehicule destinate interventiilor in situatii de urgenta – mai multe masini ale ambulantei si SMURD, inclusiv o autospeciala destinata victimelor multiple, dar si autospeciale de pompieri, cu apa si spuma, dar si echipamente de descarcerare. Au fost dezi de cadre medicale – doctori si asistenti, politisti, pompieri, dar si jandarmi care au intervenit pentru a ajuta victimele.

Din cate a anuntat Ministerul de Interne, intr-un comunicat, majoritatea persoanelor care se aflau in autobuzul respectiv provin din comuna Manesti, sat Coada Izvorului. Ca urmare, in localitatea respectiva au fost trimise echipe de politisti pentru a lua legatura cu familiile victimelor. De asemenea, precizam ca autoritatile au deschis doua linii telefonice, 0244515933 si 02445515946, prin intermediul carora rudele celor implicati in accident pot afla detalii despre persoanele care au avut de suferit de pe urma coliziunii rutiere.

Ca urmare a producerii impactului foarte grav, circulatia in zona a fost afectata o perioada semnificativa de timp. Cauzele care au generat tragedia urmeaza sa fie stabilite in cadrul unei anchete.

foto: facebook.com/departamenturgente

Odata ce accidentul a fost anuntat la 112, catre locul coliziunii rutiere s-au indreptat cate mai repede posibil zeci de autovehicule destinate interventiilor in situatii de urgenta – mai multe masini ale ambulantei si SMURD, inclusiv o autospeciala destinata victimelor multiple, dar si autospeciale de pompieri, cu apa si spuma, dar si echipamente de descarcerare. Au fost dezi de cadre medicale – doctori si asistenti, politisti, pompieri, dar si jandarmi care au intervenit pentru a ajuta victimele.
Din cate anunta MAI, este vorba deste 28 de persoane – un copil, 16 femei si 11 barbati – toti fiind dusi la Unitatea de Primiri Urgente din municipiul Ploiesti. Acolo au primit inrijiri din partea specialistilor.
Un alt aspect important, anuntat de Ministerul de Interne, intr-un comunicat, este acela ca majoritatea persoanelor care se aflau in autobuzul respectiv provin din comuna Măneşti, sat Coada Izvorului, dar si ca in localitatea respectiva au fost trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile.
De asemenea, precizam ca autoritatile au deschis doua linii telefonice, 0244515933 si 02445515946, prin intermediul carora familiile celor implicati in accident pot afla detalii despre victimele coliziunii rutiere.
cu putine minute dupa ora 6, in dreptul localitatii prahovene Strejnic, pe DN 1
Ca urmare a producerii impactului, circulatia in zona a fost afectata o perioada semnificativa de timp. Cauzele care au generat tragedia urmeaza sa fie stabilite in cadrul unei anchete.
author avatar
Cristina Stefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger