AcasăOldAccident aviatic soldat cu cel putin 47 de morti, in Taiwan! (VIDEO)

Accident aviatic soldat cu cel putin 47 de morti, in Taiwan! (VIDEO)

Un aparat de zbor apartinand companiei TransAsia s-a prabusit, miercuri in jurul orei 17 (ora locala-n.r.), in Taiwan. Avionul s-a lovit puternic de sol, in timp ce incerca sa aterizeze de urgenta, pe aeroportul din insula Penghu.

 

UPDATE: Bilantul deceselor a crescut, ajungand, potrivit presei locale, la 47 de morti. La bordul aeronavei se aflau 54 de pasageri si patru membri ai echipajului. Au aparut si primele imagini de la locul dezastrului, in care se vede fumul provenind de la epava avionului, dar se observa totodata si eforturile echipajelor de interventie, ajunse in zona, pentru a ajuta victimele accidentului aviatic. Din inregistrarea postata pe Youtube se vede cat se poate de clar ca in zona in care s-a produs tragedia ploua abundent si vantul sufla cu putere.

[youtube]A48GY_tv97M[/youtube]

Numarul victimelor nu este cunoscut cu exactitate deocamdata, dat fiind faptul ca operatiunea de salvare e in plina desfasurare. Presa locala vehiculeaza faptul ca numarul persoanelor gasite decedate la locul dezastrului ar fi ajuns la 45 de morti. Mai mult, alte persoane au fost grav ranite, suferind arsuri. Dupa ce s-a izbit de pamant, aparatul de zbor a luat foc, anunta presa locala. Ranitii au fost dusi de urgenta la spital, pentru ca medicii sa le acorde ingrijiri de specialitate. Deocamdata nu se stie daca printre persoanele care au supravietuit se afla doar pasageri sau si membri ai echipajului.

Acest tip de avion -ATR 72- poate transporta pana la 70 de pasageri. Se pare ca tragedia s-a produs pe fondul vremii rele si a unei incercari nereusite a pilotilor de a readuce aeronava la sol, in conditiile in care conditiile erau nefavorabile zborului.

Sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger