AcasăOldA treia zi de doliu national: La locul tragediei continua sa arda...

A treia zi de doliu national: La locul tragediei continua sa arda mii de lumanari/Ancheta, in plina desfasurare

Durerea rudelor si a cunoscutilor victimelor din Colectiv e fara margini, iar suferinta lor, dar si a celor peste 180 de raniti in dezastrul din club a impresionat o tara intreaga. Luni e cea de-a treia zi de doliu national, in memoria celor care au pierit in incendiul cumplit, izbucnit vineri seara, in incinta aflata in sectorul 4 al Capitalei.

(foto: MAI)

In timp ce anchetatorii continua investigatia menita sa elucideze conditiile in care a avut loc nenorocirea in care au murit 30 de oameni, rudele si apropiatii se pregatesc sa ii conduca pe ultimul drum pe cei care au pierit in flacarile care au cuprins localul aflat intr-o fosta fabrica de pe strada Tabacarilor.

Alte persoane vor fi audiate, la Politia Capitalei, in cursul acestei zile. In decursul zilei precedente au mai fost facute audieri, si tot duminica au fost facute autopsiile trupurilor victimelor, care fusesera aduse la IML, aspect conformat de catre reprezentantii Parchetului.

E important de mentionat, insa, ca, potrivit Ministerului Public, in timp ce in cazul a 38 de persoane internate in spitale se stie exact cum se numesc, in cazul a 29 dintre ranitii aflati pe paturi de spital se continua eforturile pentru stabilirea identitatii lor.

Flori si lumanari la locul incendiului din club

In timp ce anchetatorii continua investigatia, iar medicii fac toate eforturile pentru a-i salva pe oamenii care au suferit de pe urma flacarilor puternice, oamenii continua sa isi exprime solidaritatea cu victimele tragediei. De sambata incepand, in apropierea Clubului Colectiv au inceput sa se adune primele lumanari si buchete de flori. Pe tot parcursul zilei precedente si chiar si tarziu seara trecuta, mii de oameni au trecut, pe la locul dramei care a rapit vietile a 30 de tineri, au aprins o lumanare si au adus o lumanare, in semn de respect pentru cei care au pierit in incendiul dramatic.

O parte dintre ei au participat la marsul tacerii, organizat, de asemenea, in memoria celor care au pierit, dupa ce clubul in care venisera la un concert a luat foc. Sunt oameni care i-au cunoscut pe cei din club, care au fost, la randul lor in incinta cuprinsa de foc, sau doar persoane impresionate de tragedia cumplita.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger