AcasăOldA murit Marioara Murarescu. Cantaretii de muzica populara deplang disparitia regretatei realizatoare...

A murit Marioara Murarescu. Cantaretii de muzica populara deplang disparitia regretatei realizatoare a „Tezaurului folcloric”

Veste cumplita pentru iubitorii muzicii populare, care au aflat, cu tristete, vineri, ca Marioara Murarescu a murit. Cunoscuta realizatoare a emisiunii „Tezaur folcloric”, de la Televiziunea Publica, o productie ce a reprezentat, de-a lungul a peste doua decenii, o rampa de lansare pentru multi artisti de muzica populara, a incetat din viata.

Dupa ce in ultimele luni a luptat cu o boala nemiloasa, perioada in care a fost internata de mai multe ori la Cluj, medicii incercand sa ii aline suferinta si sa o ajute sa se refaca, Marioara Murarescu a murit in aceasta dimineata. Cea care, vreme de 26 de ani, a realizat „Tezaurul folcloric”, a trecut in randul dreptilor in ultima zi a lunii ianuarie 2014. Avea 66 de ani.

Anuntul disparitiei din viata a Marioarei Murarescu a fost primit cu mare durere de catre artistii de muzica populara, care au cunoscut-o si au colaborat cu realizatoarea celebrei emisiuni de la Televiziunea Publica. „Sunt total bulversat de veste. (…) Sa o ierte Dumnezeu, voi fi alaturi de familia ei in continuare. In urma ei vor ramane lucrurile frumoase pe care le-a realizat”, a marturisit Gheorghe Turda, intr-o interventie telefonica la Romania Tv. „E o pierdere pentru folcolorul romanesc. (…) E o pierdere enorma. Sa o odihneasca Dumnezeu in pace si liniste”, au fost cuvintele rostite de Elena Merisoreanu, la postul TV amintit, la scurta vreme dupa ce au aflat de moartea Marioarei Murarescu.

Problemele de sanatate ale Marioarei Murarescu au inceput in urma cu aproximativ cinci ani. In urma unor investigatii medicale, indragita realizatoare a emisiunii destinate iubitorilor si promotorilor valorilor muzicale autohtone descoperea ca sufera de cancer la san. Murarescu a luptat cu boala si a invins-o. Din nefericire, insa, suferinta a revenit, iar realizatoarea TV a ajuns din nou in grija medicilor, dupa ce i-au fost descoperiti alti noduli cancerosi, de aceasta data localizati in zona coloanei.

2.067 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger