AcasăOldA murit marele actor Radu Beligan

A murit marele actor Radu Beligan

O zi deosebit de trista pentru lumea artistica autohtona. La venerabila varsta de 97 de ani, dupa o viata in care a slujit scena teatrului, Radu Beligan s-a stins.

De numele marelui actor, care figureaza atat in Cartea Recordurilor, cat si pe o stea de pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala, se leaga un numar semnificativ de roluri, atat in piese de teatru, jucate pe scena Teatrului National, din inima Capitalei, cat si in diverse filme. Printre ele, amintim „Take, Ianke si Cadar”, dar si „Egoistul”.

Radu Beligan si-a gasit sfarsitul pe un pat de spital, din Capitala, din cate anunta televiziunile de stiri. A plecat la Ceruri intr-o zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi.

E important de mentionat faptul ca maestrul Beligan a urcat pe scena pana de curand, mai exact pana acum cateva luni, cand sanatatea care se subrezea pe zi ce trece nu i-a mai permis sa ajunga in sala de teatru. Unde, din cate le-a dat de inteles spectatorilor care veneau sa il vada, se simtea extraordinar de bine. Dovada ca a devenit, la 95 de ani, cel mai longeviv actor aflat in activitate, motiv pentru care a ajuns in Cartea Recordurilor. De atunci au mai trecut doi ani, timp in care maestrul tinea legatura cu admiratorii inclusiv pe Facebook.

De-a lungul anilor, marele actor a condus Teatrul de Comedie, dar si TNB-ul, transmitandu-si, de asemenea, harul actoricesc spre noile generatii de tineri pasionati de aceasta forma de arta, in calitatea sa de profesor la Institutul de Teatru si Film. De aproximativ 12 ani se numara printre membrii de onoare ai Academiei Romane.

sursa foto: mondonews.ro

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger