AcasăOldA murit Elie Wiesel. Mesajele transmise de presedinte si premier

A murit Elie Wiesel. Mesajele transmise de presedinte si premier

Elie Wiesel, cunoscutul scriitor american de origine romana, despre care se stie ca a supravietuit ororilor Holocaustului, a incetat din viata.

Weisel si-a gasit sfarsitul in Statele Unite, sambata, la varsta de 87 de ani. Desi a disparut dintre cei vii, numele lui Elie Wiesel va ramane mereu in istorie. Pe langa faptul ca a fost distins cu Premierul Nobel pentru Pace, Wiesel a semnat peste 50 de volume.

Totodata, nimeni nu poate uita faptul ca a reusit sa supravietuiasca ororilor Holocaustului. In acest sens, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania, aflat pe Bulevardul Dacia din Bucuresti, ii poarta numele.

De altfel, amintirea lui Wiesel a fost invocata si de catre seful statului, in mesajul de condoleante facut public in cursul zilei de duminica, in care subliniaza „inalta lectie de viata” oferita omenirii drept „sursa de inspiratie morala”. „Am primit cu profunda tristete vestea mortii lui Elie Wiesel, supravietuitor al ororilor Holocaustului si laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitatile cele mai influente care si-a folosit din plin aceasta forta pentru a propovadui virtutile tolerantei si ale libertatii, Elie Wiesel va ramane in constiinta umanitatii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei si a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati. Romania, tara in care s-a nascut, ii onoreaza, cu deplin respect, memoria”, a transmis Klaus Iohannis.

La randul sau, si seful Guvernului si-a exprimat public regretul fata de plecarea dintre cei vii a scriitorului american de origine romana. „Elie Wiesel a plecat la Dumnezeu. Supravietuitor al lagarului de la Auschwitz si al ororilor Holocaustului, si-a distilat suferinta in iubire fata de semeni. A fost un mesager al umanitatii, o voce neobosita impotriva violentei, opresiunii si rasismului. Viata si scrierile lui raman in istorie ca marturii ale pacii si demnitatii umane, manifeste ale credintei lui Elie Wiesel ca fortele binelui si ale libertatii pot fi victorioase peste tot in lume. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aiba in pace”, suna mesajul transmis de Dacian Ciolos la aflarea vestii ca Elie Wiesel s-a stins.

sursa foto: captura inshr-ew.ro

author avatar
Cristina Stefan
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger