AcasăOldA murit actrita Irina Petrescu (FOTO, VIDEO)

A murit actrita Irina Petrescu (FOTO, VIDEO)

Doliu in lumea artistica. Cunoscuta actrita Irina Petrescu a murit, marti, la Spitalul Elias din Capitala.

Irina Petrescu avea 71 de ani. Fusese internata de cateva zile la spitalul Elias. O suferinta cumplita a rapus-o, insa, in aceasta dimineata.

Nascuta in iunie 1941, Irina Petrescu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, promotia 1963, la clasa profesorilor Ion Sahighian si David Esrig. De-a lungul anilor, a jucat in numeroase piese de teatru, in regia lui Liviu Ciulei, printre care: „A douasprezecea noapte”, de William Shakespeare, „Leonce si Lena”, de Georg Buchner, „Elisabeta l”, de Paul Foster. De asemenea, a jucat in „Uriasii muntilor”, de Luigi Pirandello, regia Catalina Buzoianu, „Mizantropul”, de Moliere, regia Valeriu Moisescu, – „Teatrul comic”, de Carlo Goldoni, in regia lui Silviu Purcarete.

Regretata actrita a jucat si in filme. Dintre ele, amintim: „Duminica la ora 6”, in regia lui Liviu Ciulei, „Strainul”,  „Dincolo de pod”, „Hotel de lux” si „Prin cenusa imperiului”.

Dedicata trup si suflet meseriei sale, Irina Petrescu a primit, de-a lungul anilor, o multime de premii. A fost distinsa pentru intreaga cariera atat de Uniuniea Teatrala din Romania (UNITER),  in 2003, cat si in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, patru ani mai tarziu.

[youtube]TyWbPebFWkU[/youtube]

[youtube]CDgOVNPXBt4[/youtube]

[youtube]tWC89FmmD3M[/youtube]

[youtube]8pB49M6hR9A[/youtube]

1.686 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger