AcasăOldA murit actorul Ion Besoiu

A murit actorul Ion Besoiu

Lumea artistica trece printr-un alt moment foarte dificil, o data cu pierderea lui Ion Besoiu, unul dintre marii actori ai neamului.

Interpretul rolului capitanului Lupan din „Toate panzele sus” avea 85 de ani si si-a gasit sfarsitul la un spital din Capitala, rapus, pare-se, de o problema cardiaca.

Chiar daca a plecat dintre cei vii, in urma lui Ion Besoiu vor ramane sute de roluri- atat in teatru, cat si in cinematografie. Printre cele mai recente productii pe genericul careia figureaza numele regretatului artist se numara si „Bucuresti Non Stop”, in care a jucat alaturi de Dorina Lazar si Gheorghe Ifrim.

Nascut la Sibiu, absolvent al Academiei de Teatru din acest oras, a si debutat la Teatrul de stat sibian. Abia apoi a ajuns in Capitala si a inceput colaborarea cu Teatrul Bulandra, unitate de cultura pe care a si condus-o, mai bine de un deceniu. A jucat in „Livada de visini”, „Unchiul Vanea” si in „Pescarusul” lui Cehov, in puneri in scena dupa lucrarile semnate Shakespeare – si anume in „Hamlet”, „Visul unei nopti de vara” si in „Poveste de iarna”, dar si in „Julius Caesar”, dar si Camus, Moliere sau D.R. Popescu. La nivel de filme, Besoiu a avut roluri in „Haiducii”, „Rascoala”, „Bariera”, „Revansa”, „Mircea” sau „Nemuritorii”, dar si in serialul regizat de Mircea Muresan, in urma cu mai bine de 40 de ani, in care a jucat alaturi de Ilarion Ciobanu, Jean Constantin si Ion Dichiseanu, .

author avatar
Cristina Stefan
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger