AcasăOldA murit academicianul Laurentiu Popescu, directorul Institutului "Babes" din Capitala

A murit academicianul Laurentiu Popescu, directorul Institutului „Babes” din Capitala

Medicina autohtona, dar si mediul academic romanesc au pierdut, in doar cateva zile, doua nume foarte importante. In prima zi a acestei saptamani, colegii de breasla au aflat vestea trista care anunta trecerea in nefiinta a specialistului Laurentiu Popescu. S-a intamplat la nici trei zile dupa ce s-a aflat despre disparitia dintre cei vii a medicului Iulian Mincu, fost ministru al Sanatatii.

Academicianul Popescu s-a aflat pana in ultimele sale clipe de viata in fruntea unuia cele mai cunoscute centre medicale din tara, respectiv Institutul „Victor Babes” din Bucuresti, la conducerea caruia a fost numit in urma cu 22 de ani. Fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, in perioada 1992-2004, dar si fost presedinte al Academiei de Stiinte Medicale, Laurentiu Popescu  avea 71 de ani.

Din pacate, aceasta nu este singura pierdere grea suferita de medicina romaneasca in ultima in aceasta vara. Cu doar patru zile inainte, lumea medicala, dar si fostii pacienti aflau despre decesul academicianului Iulian Mincu, specialist diabetolog, cel care, printre altele, a condus Ministerul Sanatatii in Executivul Vacaroiu si care a pus bazele celebrului Institut National de Diabet, Nutritie si Boli metabolice „N. Paulescu” din Capitala. Mincu avea 88 de ani.

Ministrul Sanatatii si-a exprimat regretul fata de disparitia celor doi specialisti. „Medicina romaneasca este cu siguranta mai saraca. Transmit toata pretuirea mea si condoleante familiilor indoliate”, suna mesajul semnat, luni, de Nicolae Banicioiu.

sursa foto: acad.ro

author avatar
Cristina Stefan
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger