AcasăOld46 de perchezitii in Bucuresti, la suspecti de evaziune fiscala cu fructe...

46 de perchezitii in Bucuresti, la suspecti de evaziune fiscala cu fructe si legume. Prejudiciu de 24 milioane de euro

Sortarea si spalarea legumelor le face competitive la export

Mai multi politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti, sprijiniti de 15 echipe de control din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala si jandarmi au facut, miercuri, nu mai putin de 46 de perchezitii in Capitala, intr-un caz in care exista suspiciuni de evaziune fiscala cu legume si fructe.

Dupa aceste perchezitii, oamenii legii au dispus inceperea urmaririi penale pe numele a 28 de persoane, atat cetateni romani, cat si turci si arabi, sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Toti cei 28 au fost dusi ala audieri la sediul DIICOT din Capitala.

Potrivit politistilor, „membrii grupului organizat sunt banuiti ca, in perioada 2013 -2014 ar fi efectuat achizitii intracomunitare si importuri de legume-fructe din state ne-membre UE, utilizand societati comerciale interpuse, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit. Astfel, ar fi fost creat un prejudiciu de 108 milioane de lei (aproximativ 24 de milioane de euro)”.

Pentru a recupera acest prejudiciu, oamenii legii au dispus masuri asiguratorii asupra conturilor bancare, dar si a mai multor bunuri mobile si imobile, se mai mentioneaza in comunicatul IGPR.

Sursa foto: satmareanul.net

292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger