AcasăOld42 de perchezitii in Bucuresti si 6 judete, la suspecti de evaziune...

42 de perchezitii in Bucuresti si 6 judete, la suspecti de evaziune fiscala

Actiune de amploare, miercuri, desfasurata sub coordonarea procurorilor DIICOT Dambovita. Oamenii legii fac nu mai putin de 42 de perchezitii, la locuinte situate atat pe raza Capitalei, cat si a sase judete din tara. Se fac cercetari intr-un caz in care exista suspiciuni de constituire a unui grup infractional organizat, dar si de fapte de evaziune fiscala.

Reprezentantii Inspectoratului General al Politei Romane precizeaza ca 14 perchezitii sunt facute in judetul Cluj, alte 10 in Alba, sase in Bihor, cinci in judetul Timis, patru pe raza Capitalei, doua in judetul Dambovita si una in Calarasi. Oamenii legii au suspiciuni ca mai multe persoane ar fi pus la cale circuite comerciale fictive, prejudiciind statul cu aproape un milion de euro. „Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de persoane, constituite intr-un grup infractional organizat, ar fi creat circuite comerciale fictive, prin interpunerea unor firme fantoma si prin inregistrarea in contabilitatea altor societati a unor cheltuieli fictive, in scopul obtinerii de rambursari ilegale de T.V.A.. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 1.000.000 de euro”, mentioneaza reprezentantii IGPR .

De asemenea, in acelasi comunicat se mentioneaza ca la actiunile de verificare participa atat politisti de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, ai  Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, precum si oameni ai legii din Bucuresti, Alba Iulia,  Oradea, Cluj, Timisoara si Calarasi, dar si jandarmi, verificarile fiind efectuate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din cadrul Biroului Teritorial Dambovita.

Odata perchezitiile incheiate, 40 de persoane – suspecti, dar si martori in acest caz – urmeaza sa fie duse la audieri, in baza unor mandate de aducere.

Sursa foto: alba24.ro

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger