AcasăOld30 de persoane la audieri, dupa perchezitii de amploare la suspecti de...

30 de persoane la audieri, dupa perchezitii de amploare la suspecti de contrabanda

(foto: aradon.ro)

Actiunea oamenilor legii a avut loc marti, in judetele Caras Severin si Timis, intr-un caz de contrabanda cu tigari. La finele cercetarilor domiciliare, nu mai putin de 30 de persoane vor fi duse la audieri.

(foto: aradon.ro)

Politistii de la combaterea criminalitatii organizate din cele doua judete, alaturi de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si ajutati de jandarmi, au facut perchezitii la nu mai putin de 35 de domicilii, de pe raza celor doua judete, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat despre care oamenii legii au indicii ca s-ar fi ocupat cu contrabanda cu produse pe baza de tutun.

Potrivit IGPR, exista suspiciuni ca un barbat ar fi creat o astfel de grupare, in cursul anului trecut. Oamenii legii vorbesc chiar despre trei paliere in care ar fi actionat membrii acesteia: unii s-ar fi ocupat de aprovizionare, altii de transport si depozitare, in timp ce altii de distributia stradala bunurilor. „Activitatea gruparii s-ar fi desfasurat dupa anumite reguli, in sensul ca erau evitate contactele directe intre membri  grupului, legatura fiind asigurata de catre lider. Cei in cauza ar fi folosit termeni codati pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a marfii. Pentru asigurarea transporturilor, membrii gruparii ar fi folosit antemergatori si statii de emisie receptie, traficand, astfel, peste 77.000 de pachete de tigari”, se precizeaza in comunicatul citat.

Odata incheiate aceste verificari domiciliare, in continuarea cercetarilor, 30 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Caras -Severin.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger