AcasăOld25 de persoane, la audieri in urma perchezitilor DIICOT la SIF Muntenia...

25 de persoane, la audieri in urma perchezitilor DIICOT la SIF Muntenia si SIF Banat

Procurorii au anuntat ca nu mai putin de 25 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT- structura centrala, la finele actiunii de amploare a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din prima zi a acestei saptamani.

Vizat de aceste verificari ar fi si sotul cantaretei Cristina Rus, anunta Stirile Pro Tv. Dragos Balteanu este, din 2012 incepand, presedinte al SIF Banat-Crisana.

Procurorii din cadrul structurii centrale a DIICOT, dar si ofiterii politiei judiciare din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate (DGCCO) au facut, luni, nu mai putin de 31 de perchezitii pe raza Capitalei si a judetelor Ilfov si Arad. Cercetarile au facut parte dintr-o actiune menita sa destructureze o grupare infractionala organizata, specializata in comiterea infractiunilor de manipulare a pietei de capital, delapidare si spalare de bani, precizeaza institutia in cauza.

Procurorii DIICOT sustin ca au suspiciuni ca, in ultimii doi ani, membrii acestei grupar ar fi constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora , fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor offshore-uri controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.

Totodata, precizeaza DIICOT intr-un comunicat, exista suspiciuni ca „membrii grupului infractional organizat s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12.09.2013, 13.09.2013 si 16.09.2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti”.  Astfel, sustin procurorii, „mecanismele bursiere au fost grav afectate, intrucat operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF BANAT – CRISANA SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata „deal”, pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale. Beneficiarii acestor operatiuni au fost chiar liderii grupului, care si-au consolidat pozitia in interiorul SIF BANAT CRISANA SA, prin detinerile directe/indirecte peste limita impusa de art. 2861 din Legea 297/2004″.

author avatar
eNational
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger