AcasăOld18 arestari in Turcia, dupa tragedia de la mina din Soma, soldata...

18 arestari in Turcia, dupa tragedia de la mina din Soma, soldata cu peste 300 de morti (VIDEO)

Ancheta de proportii demarata dupa producerea exploziei devastatoare din mina de la Soma e in plina desfasurare. La cateva zile de la producerea dezastrului, in conditiile in care autoritatile locale au anuntat ca au fost aduse la suprafata toate trupurile victimelor, oamenii legii au anuntat ca au fost facute 18 arestari in acest caz.

Printre cei ajunsi in atentia politiei se numara, potrivit BBC, reprezentanti ai conducerii exploatarii miniere lovite de cel mai grav accident din cate s-au produs in Turcia. Masura vine pe fondul unui adevarat val de proteste si nemultumiri exprimate de catre rudele celor care au pierit sau au fost grav raniti ca urmare a deflagratiei inregistrate in adancul minei, la o ora la care, in subteran se aflau peste 700 de lucratori. Oamenii au cerut sa se faca dreptate, iar vinovatii sa plateasca.

Confom celui mai recent bilant, dat publicitatii de presa locala, 301 dintre minerii aflati in sut au murit. De asemenea, numarul celor raniti a fost foarte mare. Operatiunea de salvare a fost una foarte dificila si a durat cateva zeci de ore. Urmeaza ca ancheta declansata dupa drama care a indoliat sute de familii din orasul situat la circa 400 de kilometri de capitala Ankara sa stabileasca ce anume a dus la producerea exploziei. Pana la aceasta ora s-a vehiculat faptul ca o defectiune la un transformator ar fi declansat explozia devastatoare.

[youtube]j39yterRNZs[/youtube]

[youtube]SVM098lt5v[/youtube]

Citeste si: Doliu national in TURCIA: Peste 200 de morti in urma unei explozii produse intr-o mina (VIDEO)

Mesajul lui Traian Basescu, dupa tragedia din Turcia, soldata cu sute de morti

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger