AcasăOld12 turisti, impuscati mortal ca urmare a unei confuzii cumplite! S-a intamplat...

12 turisti, impuscati mortal ca urmare a unei confuzii cumplite! S-a intamplat in Egipt

O situatie greu de imaginat s-a produs in Egipt. Nu mai putin de 12 oameni si-au pierdut viata in urma unei regretabile confuzii.

S-a intamplat in vestul statului egiptean, intr-o zona de desert, unde grupul de turisti ajunsese la bordul a patru vehicule de teren. pana sa apuce sa admire peisajul spectaculos din zona respectiva, calatorii s-au trezit atacati chiar de catre fortele de ordine egiptene. Nu mai putin de 12 persoane au pierit, iar alte 10 au fost ranite, ca urmare a incidentului greu de imaginat. Victimele sunt atat cetateni mexicani, cat si egipteni.

Situatia a degenerat in momentul in care masinile au fost luate in vizor de catre fortele de securitate locale, care au deschis focul asupra lor, crezand ca in autovehiculele respective s-ar fi aflat indivizi periculosi.

Cel putin asa sustin autoritatile locale, citate de CNN, care se apara, susinand ca au luat aceasta masura drastica de teama teroristilor, avand in vedere ca autovehiculele in care se aflau calatorii ajunsesera intr-o zona cu acces restrictionat.

In replica, tanarul lider al Mexicului condamna atacul, exprimandu-si, prin intermediul unui mesaj postat pe contul sau oficial de Facebook, regretul pentru pierderile de vieti omenesti. „Turisti mexicani au fost atacati, intr-un tragic incident in Egipt. (…) Mexicul condamna astfe l de fapte indreptate impotriva cetatenilor nostri si cere Guvernului Egiptului o investigatie amanuntita a celor intamplate”, mentioneaza Enrique Pena Nieto.

Situatia se afla in atentia autoritatilor locale, care au demarat o ancheta menita sa scoata la iveala toate circumstantele producerii tragediei.

author avatar
Cristina Stefan
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger