AcasăNewsEveniment istoric la Vatican: Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea...

Eveniment istoric la Vatican: Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea vor fi sanctificati

Doi dintre cei mai iubiti papi din istorie, Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea, vor fi sanctificati astazi la Vatican.

Peste 1 milion de oameni vor asista, astazi, la slujba ce va dura doua ore. Vor fi prezenti peste 150 de cardinali, o mie de episcopi si sase mii de preoti din lumea intreaga vor fi prezenti la mesa in aer liber, oficiata de Papa Francisc, in fata bazilicii Sfantul Petru. In total, la Vatican vor fi prezente 93 de delegatii oficiale, printre care 24 sefi de state si capete incoronate. Cu totii vor asista la slujba care va dura doua ore.

Canonizarea va putea fi urmarita in direct de doua miliarde de oameni de pe cinci continente, la televizor si pe internet.

Inca de la inceputul saptamanii doua portrete uriase au fost ridicate la Vatican. De atunci, orasul etern a inceput sa fie asaltat de turisti. In fata celor doua portrete Papa Francisc va pronunta cuvintele prin care ii va inscrie pentru totdeauna pe cei doi predecesori ai sai in randul sfintilor.
Papa Ioan Paul al II-lea a fost unul dintre cei mai influenti oameni ai secolului 20, iar Ioan al XXIII-lea a inaugurat Marele Conciliu ecumenic de la Vatican, cel despre care se spune ca a deschis Biserica spre lume.

author avatar
Andra Nesu
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger