AcasăNewsUPDATE Evaziune fiscala de 20 de milioane de euro. Ce nume se...

UPDATE Evaziune fiscala de 20 de milioane de euro. Ce nume se regasesc in ancheta

UPDATE – Omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit „regele asfaltului din Arges”, este cautat de anchetatori, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Acestea au precizat ca Spataru ar fi parasit deja Romania. Acesta este finul sefului IPJ Valcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI si fost sef al IPJ Arges.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti au fost aduse deja pentru audieri 25 de persoane, in urma perchezitiilor din Strehaia, cand au fost ridicate trei seifuri, mai multe arme, precum si cinci masini de lux, printre care un Lexus si un BMW X5.

Surse judiciare au declarat ca in ancheta este vizat si Petrica Toma, din Hunedoara, fost comisar sef la Garda Financiara, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, acesta urmand sa fie audiat de procurori la DIICOT Mehedinti. La locuinta acestuia anchetatorii au gasit aproximativ 600.000 de lei. Seful SCCO Mehedinti, subcomisar Petri Althamer, a confirmat ca Petrica Toma a fost ridicat de anchetatori de la domiciliul sau din Hunedoara si urmeaza sa fie adus la audieri la sediul DIICOT Mehedinti.

Treizeci de perchezitii au loc, duminica dimineata, in judetele Mehedinti, Cluj, Hunedoara, Timis si Arges, fiind vizat un grup infractional organizat, format din 34 de persoane, specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activitati fiind de 20.000.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti fac 30 de perchezitii domiciliare – 13 in localitatea Strehaia, noua in judetul Hunedoara, patru in municipiul Cluj, trei in municipiul Timisoara si una in judetul Arges, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Liderii gruparii, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societati comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri si in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare de marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, se arata in comunicatul DIICOT. „Membrii gruparii au infiintat in acest scop cinci societati comerciale, tip fantoma, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale”, potrivit sursei citate.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre cei doi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii. „Cu titlu de exemplu, numai pentru cinci dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii in valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), suma ridicata in numerar de catre invinuitii Mihai Ion si Mihai Fanel Daniel, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro”, se mai arata in comunicatul DIICOT.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana in acest moment la 20.000.000 de euro. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti urmeaza sa fie aduse pentru audieri 34 de persoane. Cercetarile au fost facute cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SCCO Mehedinti.

Potrivit unor surse judiciare, in acest caz ar fi vizat si Petrica Toma, din Hunedoara, fost comisar sef la Garda Financiara, proprietarul Hotelului Roman din Herculane.

author avatar
National
876 afisari

1 COMENTARIU

  1. Wow, deci a fugit din tara, pai la ce nas are, sigur ii era greu sa il informeze cineva. Ca de a cotizat a cotizat si el la nasu cu ceva gologani. Oricum frauda mare, recuperare ca deobicei ZERO. Dar bine ca e FMI sa ne imprumutam ….. vai de capu nostru de ciumpalaci.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri