AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA si BACALAUREATUL 2014: Ministerul Educatiei a anuntat cand au loc...

EVALUAREA NATIONALA si BACALAUREATUL 2014: Ministerul Educatiei a anuntat cand au loc simularile examenelor!

Elevii au la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele

Oficialii din Educatiei au comunicat, joi, parintilor, dar si elevilor de clasa a VIII-a, respectiv a XII-a, cand anume sunt programate simularile examenelor nationale, in anul scolar 2013-2014.

Astfel, copiii care se pregatesc sa termine scoala generala au aflat ca simularea Evaluarii Nationale are loc in intervalul 18-20 februarie, in timp ce liceenii care se pregatesc sa sustina examenul de maturitate, Bacalaureatul, vor intra in slaile de examen, pentru a-si verifica toate cunostintele acumulate, in speranta ca vor obtine note cat mai mari, in perioada 3-7 martie.

Conform precizarilor facute de catre reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), simularea examenului pe care il vor sustine elevii de clasa a VIII-a presupune sustinerea unor examene la limba si literatura romana (18 februarie), matematica (20 februarie), dar si, in cazul elevilor apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, a probei de limba si literatura materna, ce va fi sustinuta pe 19 februarie. O alta informatie importanta pentru absolventii scolilor generale din intreaga tara este aceea ca rezultatele obtinute la aceste examene, pe care le vor primi in data de 7 martie, nu vor fi trecute in catalog.

Nici rezultatele pe care le vor obtine absolventii de liceu care vor participa la simularea BACALAUREATULUI 2014 nu vor fi consemnate in cataloage. In cazul lor, examenele sunt programate pe 3 martie – la limba si literatura romana, 4 martie- limba si literatura materna (in cazul elevilor apartinand minoritatilor nationale -n.r), 5 martie- proba obligatorie a profilului si 7 martie – proba la alegere a profilului si specializarii. Liceenii vor afla cat de bine s-au pregatit si la ce materii trebuie sa se straduiasca sa acumuleze si mai multe cunostinte, pentru a-si asigura rezultate cat mai bune la BAC 2014, abia pe 14 martie, cand vor fi afisate rezultatele simularii examenului de BACALAUREAT.

Sursa foto: debanat.ro

2.891 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger