AcasăNewsEvaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână din nou. Când se...

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână din nou. Când se va desfășura

evaluareEvaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână din nou. Când se va desfășura

Ministerul Educației a anunțat, luni, că Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată cu două săptămâni.

Astfel, examenul va fi susținut de elevi în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii.

Evaluarea Națională, amânată cu două săptămâni

Liderii sindicatelor din Educație discută luni cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre viitoarea grilă de salarizare din sistem.

„Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie. Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă salarizare”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Acesta a precizat că până când nu va exista un act normativ aprobat în acest sens nu poate fi vorba de încetarea grevei generale din învăţământ, care a debutat în data de 22 mai 2023.

Greva profesorilor a intrat în cea de-a doua săptămână, în condițiile în care guvernul nu pare dispus să accepte o majorare de salarii. Negocierile au intrat într-un impas, dup ce greviștii au refuzat ultima ofertă – aceeași de zilele trecute – din partea autorităților.

author avatar
Andreea Vlad
275 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger