AcasăNewsEvaluarea Națională 2020, cifre oficiale: Câți elevi au lipsit, luni, de la...

Evaluarea Națională 2020, cifre oficiale: Câți elevi au lipsit, luni, de la proba la română, în București

Evaluarea Națională 2020 a început. Iar absolvenții claselor a VIII-a de la nivelul Capitalei au dat luni, asemeni colegilor lor din restul țării, prima probă scrisă – cea la limba și literatura română.

La examenul din 15 iunie, în sălile de clasă au fost prezenți 15. 809 candidați, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Cifrele oficiale arată, totodată, că 195 de elevi „nu s-au prezentat la examen”. Motivele nu sunt deocamdată cunoscute. Ce se știe este faptul că, potrivit sursei citate, „niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis”, respectiv peste 37.3 grade. Triajul epidemiologic la care au fost supuși copiii înainte de a intra în sălile de examen, la fel ca și purtarea măștii sunt obligatorii, dată fiind contextul provocat de noul coronavirus.

Când e următoarea probă

Subiectele și baremul de corectare la proba la limba și literatura română au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației – edu.ro. VEZI DETALII AICI.

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Evaluarea Națională 2020 continuă miercuri, 17 iunie, cu proba la matematică. Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi comunicate luni, 22 iunie.

Sesiune specială

E important de avut în vedere faptul că, tot referitor la Evaluarea Națională, Ministerul Educației a comunicat faptul că „elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger