AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA 2015 (clasa a VIII-a) a inceput cu proba la romana....

EVALUAREA NATIONALA 2015 (clasa a VIII-a) a inceput cu proba la romana. Afla subiectele!

Prima proba din cadrul Evaluarii Nationale din acest an, cea la limba si litearatura romana, destinata absolventilor de clasa a VIII-a, a inceput in aceasta prima zi a saptamanii.

Astfel ca, luni dimineata, cu actul de identitate si pixul in mana, si, de ce nu, cu ceva emotii, copiii au intrat in salile de examinare. Odata extrase, subiectele din cadrul Variantei 9 au ajuns la elevi, care au avut la dispozitie doua ore pentru a le rezolva.

Au fost doua subiecte mari, cu multiple cerinte, primul notat cu 42 de puncte, iar al doilea cu 36 de puncte. Elevilor li s-a solicitat, printre altele, sa analizeze un fragment dintr-un basm cules de Petre Ispirescu, „Lupul cel nazdravan si Fat-Frumos”, si sa scrie o compunere de maximum 250 de cuvinte, din care sa demonstreze apartenenta textului la specia literara amintita, dar si sa gaseasca antonime pentru anumite cuvinte, ori sa explice rolul cratimei.

Nu in ultimul rand, candidatii la Evaluarea Nationala au avut de analizat un text aparut in presa, legat de Ziua Iei, dar si sa redacteze un text, mai precis o naratiune de maximum 150 de cuvinte, in care sa prezite o intamplare reala sau imaginara, petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

E important de amintit faptul ca baremul la romana urmeaza sa fie publicat pe site-ul Ministerului Educatiei, in cursul amiezii de luni.

sursa foto: verticalnews.ro

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger