AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA 2014: Procentul de promovabilitate a crescut foarte putin, dupa solutionarea...

EVALUAREA NATIONALA 2014: Procentul de promovabilitate a crescut foarte putin, dupa solutionarea contestatiilor

La nivel national, procentul mediilor de peste 5, la Evaluarea Nationala 2014 -clasa a VIII-a, a crescut cu doar 0,34 %, dupa solutionarea contestatiilor. Astfel, datele finale ale examenului din acest an arata faptul ca procentul de promovabilitate a juns la 71, 12 %, fata de 70, 7%, cat fusese anuntat, de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, inainte de perioada aferenta depunerii si solutionarii contestatiilor.

Statistica data publicitatii miercuri, 2 iulie, de catre oficialii din Educatie, la o zi dupa afisarea rezultatelor finale la Evaluarea Nationala din acest an, evidentiaza faptul ca, in urma recorectarii lucrarilor absolventilor claselor a VIII-a, de la nivelul intregii tari, care au fost nemultumiti de notele obtinute la Evaluarea Nationala, la probele sustinute in intervalul 23-25 iunie, au crescut notele, la limba si literatura romana, cu 0, 25 %, in timp ce la matematica sunt mai mari cu 0, 24%.

Vineri, 27 iunie, cand au fost afisate primele rezultate la Evaluarea Nationala 2014, elevii claselor a VIII-a care, din diverse motive, au fost nemultumiti de note, au putut depune contestatii. Iar numarul acestora a fost de 19.650, 14.557 la limba si literatura romana, 4.779 la matematica si doar 224. In urma solutionarii contestatiilor la limba romana (proba la care au existat nemultumiri atat din partea unor rofesori, cat si a parintilor, in privinta elaborarii subiectelor, dar si a beremului de corectare-n.r), respectiv a recorectarii lucrarilor, 5.681 de candidati au aflat ca media lor la Evaluarea 2014 s-a modificat: pentru 4.880 a crescut, iar pentru restul a scazut. Va mai spunem ca, la limba si literatura romana, cele mai multe contestatii au fost depuse in Capitala – 16,90%, judetul Galati – 14,98% si in judetul Constanta – 13,20.

Sursa foto: tvpartener.ro

author avatar
Cristina Stefan
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger