AcasăNewsEvaluarea nationala 2013: MARIRI SPECTACULOASE, dupa contestatii! ISJ va demara o ancheta!

Evaluarea nationala 2013: MARIRI SPECTACULOASE, dupa contestatii! ISJ va demara o ancheta!

Mai multi elevi de la o scoala din Drobeta Turnu Severin au obtinut mariri spectaculoase de note, dupa ce au depus contestatii la Matematica, la Evaluarea Nationala. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti va declansa o ancheta in acest caz.

Afisarea rezultatelor  finale la Evaluarea Nationala a scos la iveala faptul ca trei absolventi de clasa a VIII-a de la Scoala numarul 6 din municipiu, care au depus contestatii la Matematica, au obtinut dupa recorectarea lucrarilor note mai mari cu 2,40 puncte, 3,80 si 5,30 puncte.

Astfel, un elev care a luat numai 4,40 la matematica, la Evaluarea Nationala, a obtinut nota 9,70 dupa rezolvarea contestatiei, iar o colega de-ale lui a reusit sa ia 8,30 dupa solutionarea contestatiei, desi initial nu primise decart 4,50 la Matematica. Al treilea elev a primit nota 10, tot la Matematică, dupa ce a depus contestatie, initial fiind notat cu 7,60.

„Am observat si noi aceasta situatie, o avem in atentie si sigur ca va fi cercetata si conform metodologiei si regulamentului vom lua masurile necesare. In acest moment suntem in desfasurare cu examenul de bacalaureat si imediat ce se termina acest examen vom analiza aceasta situatie si vom vedea ce s-a intamplat. Ramane sa vedem unde este greseala”, a declarat inspectorul scolar general al ISJ Mehedinti, Marian Suta.

In schimb, directorul Scolii numarul 6 din Drobeta Turnu Severin, Maria Saftoiu, sustine ca diferentele la notare au aparut ca urmare a faptului ca „s-a copiat gresit din borderou”.

In judetul Mehedinti s-au depus 121 de contestatii la Limba si literatura romana, dintre care 29 de note au fost modificate, in timp ce la Matematica au fost modificate zece note din cele 25 de contestatii depuse. Potrivit rezultatelor finale, 74,39% dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au obtinut medii peste 5.

author avatar
Alina Costache
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger