AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA 2013: Elevii rezolva joi subiectele de la proba de matematica

EVALUAREA NATIONALA 2013: Elevii rezolva joi subiectele de la proba de matematica

Evaluarea Nationala 2013 continua, joi, cu proba de matematica scris, peste 196.000 de elevi fiind implicati in acest examen.

Examenul a inceput la ora 09.00, insa elevii au fost poftiti in salile examinare inca de dinainte de ora 08.30. Pentru al doilea an la rand, probele de la Evaluarea Nationala se desfasoara in sali supravegheate video.

Pentru proba de matematica scris a fost extrasa varianta 3, elevii avand de rezolvat trei subiecte care au, in mare, cerinte asemanatoare. Acestea sunt legate de rezolvarea unor inmultiri, unor impartiri, dar elevii au de rezolvat si elemente ce tin de functii sau de radicali.

Evaluarea lucrarilor se va face de cate doi profesori din aceeasi unitate de invatamant, iar in cazul in care nu exista doi profesori specializati, se va solicita ajutor din partea unitatilor de invatamant cele mai apropiate.

Evaluarea se face cu respectarea stricta a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. Se acorda 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, nota finala se stabileste prin impartirea punctajului obtinut la 10.

Rezultatele vor fi afisate pe 29 iunie, in aceeasi zi urmand a fi depuse si eventualele contestatii, intre orele 16.00 si 20.00. Rezultatele finale de la Evaluarea Nationala 2013 vor fi afisate pe 3 iulie.

author avatar
Cristi Ionita
786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger