AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA 2013! Elevii nemultumiti de rezultate trebuie sa procedeze ASA!

EVALUAREA NATIONALA 2013! Elevii nemultumiti de rezultate trebuie sa procedeze ASA!

Lacrimi de bucurie, dar si de tristete pentru absolventii clasei a VIII-a care au aflat daca munca lor a fost rasplatita cu note mari la EVALUAREA NATIONALA 2013. Elevii, care considera ca au fost nedreptatiti si cred ca meritau sa obtina puncte in plus, trebuie sa meaga la scoala pentru a depune contestatii.

Termenul de depunere a acestora a fost prelungit pana sambata, 29 iunie, la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventise de Ziua a Saptea. Enoriasii nu fac nicio activitate laica pana la apusul soarelui.

Multi elevi profita de aceasta sansa pentru a putea da admitere la unul dintre cele mai bune licee din judetele aferente.

Ministerul Educatiei a anuntat ca 77,11% dintre candidati au luat o nota de trecere la EVALUAREA NATIONALA 2013. Este o crestere fata de anul trecut cand doar 66,1% dintre elevi au obtinut o nota mai mare de cinci.

Primele rezultate au fost afisate atat la avizierele scolilor, cat si pe site-urile ofiaicle ale Inspectoratelor Scolare Judetene. Daca nota data de comisie nu va coincide cu nota pe care credeau elevii ca o vor obtine in urma confruntarii cu baremele la limba si literatura romana sau la matematica, mai au o sansa. Acestia sunt asteptati la institutiile de invatamnt pentru a face contestatie la EVALUAREA NATIONALA 2013. O nota mai mare le va asigura un loc la cel mai bun liceu din judetul in care au invatat.

Rezultatele finale la EVALUAREA NATIONALA 2013 vor fi afisate pe data de 3 iulie, dupa ce contestatiile vor fi rezolvate de catre profesori in perioada 30 iunie si 2 iulie. Doua zile mai tarziu, elevii se vor inscrie in cursa pentru un loc la liceul dorit – lucru de care depinde nota obtinuta la EVALUAREA NATIONALA 2013.

author avatar
Anca Murgoci
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger