AcasăNewsEVALUAREA NATIONALA 2013! Daniel Funeriu: “Avem un salt SPECTACULOS!”

EVALUAREA NATIONALA 2013! Daniel Funeriu: “Avem un salt SPECTACULOS!”

Daniel Funeriu considera ca noua formula de bacalaureat va distruge invatamantul profesional

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a urmarit rezultatele la EVALUAREA NATIONALA 2013 si a tras niste concluzii pe care le-a scris pe blogul personal. Chiar daca vorbeste si despre posibilitatea unei fraude institutionale, acesta doreste sa-i felicite pe toti elevii care au trecut prin probele de foc la limba si literatura romana, limba materna si matematica.

“Pozitia mea este urmatoarea:

1) Toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati.

2) Daca rezultatele reflecta realitatea atunci inseamna ca avem un salt spectaculos al rezultatelor. Ceea ce ar fi foarte bine.

3) Daca subiectele au fost manipulate astfel incat procentajele de reusita sa fie artificial de mari atunci ne aflam in fata unei fraude institutionale comandata politic.

4) Notele de la evaluarea nationala sunt luate in considerare pentru intrarea la liceu. Deci este vorba despre un concurs si nu doar despre un simplu examen. Asadar subiectele nu trebuie numai sa verifice nivelul de cunostinte, dar si sa stabileasca o ierarhie”, a scris Daniel Funeriu pe blogul personal.

Absolventii clasei a VIII-a au aflat sambata, 29 iunie, ce note au obtinut la EVALUAREA NATIONALA 2013. Elevii nemultumiti de rezultate au depus contestatii, in intervalul orar 16.00 – 22.00, acestea din urma fiind solutionate in zilele care urmeaza. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 3 iulie.

author avatar
Anca Murgoci
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger