AcasăNewsEVALUARE NATIONALA a 8-a. S-au publicat subiectele la romana si baremul de...

EVALUARE NATIONALA a 8-a. S-au publicat subiectele la romana si baremul de evaluare si notare

Elevii care au dat luni piept cu proba la romana au avut in fata ochilor doua texte – unul semnat Ioana Parvulescu – „Inocentii”, iar celalalt apartinandu-i Adinei Branciulescu, intitulat ‘Transilvania, din „goana” trenului’, si publicat intr-un numar de anul trecut al revistei „National Geografic Traveler”.

(foto: ziare-pe-net.ro)

La cateva ore dupa ce s-a incheiat prima proba din randul celor scrise incluse in cadrul Evaluarii Nationale 2018 la clasa a VIII-a, reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale au facut publice atat subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidatii care au dat luni testul la limba si literatura romana, cat si baremul de evaluare si notare. Astfel ca elevii isi pot face o idee asupra felului in care ar fi trebuit rezolvate cele doua subiecte mari continute de varianta 2, cea distribuita dimineata, in jurul orei 9, scolarilor care au dat testul.

Elevii au avut de construit enunturi, de dat sinonime, de redactat o compunere si, respectiv, o naratiunede 150-300 de cuvinte, in care sa prezinte o intampare petrecuta intr-o cetate.

SUBIECTELE SI BAREMUL pot fi gasite AICI.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger