AcasăNewsUPDATE Evaluare Națională 2023. Elevii au susținut, miercuri, proba la matematică /...

UPDATE Evaluare Națională 2023. Elevii au susținut, miercuri, proba la matematică / Ce subiecte le-au picat

sursa foto: vrancea24.ro

O nouă zi cu emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a din Capitală și din țară. Elevii susțin, miercuri, a doua probă din cadrul Evaluării Naționale. Și dau piept cu subiectele de la matematică, pe care mulți o consideră cea mai dificilă dintre probele Evaluării Naționale.

Așadar, Evaluarea Națională 2023 continuă, miercuri, 21 iunie, cu proba la matematică.

UPDATE 11.40. Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. Subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini pentru rezolvarea cerințelor. Broșurile au fost împărțite după ora 9:00, iar proba a durat până la ora 11:00. Baremul de corectare la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate pe edu.ro.

__________________________

Din câte a anunțat Ministerul Educației, după prima probă scrisă susținută, luni, de către elevii care au terminat clasa a VIII-a, cea la Limba și literatura română, „s-au prezentat 154.600 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși, rezultând o rată de participare de 95,63%. 7.052 de absolvenți au absentat de la această probă. S-au înregistrat două eliminări din cauza unor tentative de fraudă, lucrările elevilor aflați în această situație fiind notate cu 1 (unu)”.

Joi, 22 iunie, este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Când vor fi afișate primele rezultate

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. „Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori”, a anunțat Ministerul Educației.

Urmează un interval destinat soluționării contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Proba începe la ora 9/Cât timp au la dispoziție elevii să rezolve subiectele

S-a anunțat oficial că accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Elevii care susțin examenul de la finalul clasei a VIII-a trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. „Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru”, conform comunicatului Ministerului Educației.

E de precizat și faptul că probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare – menționează aceeași sursă.

Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. „Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta, conform procedurilor”, precizează Ministerul Educației.

Ce nu au voie să aibă la ei candidații, în sălile de examen

Probele sunt monitorizate audio-video. „Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop”, transmite Ministerul Educației.

398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger