AcasăNewsEvaluare Națională 2021, clasa a VI-a. Elevii susțin azi proba la matematică...

Evaluare Națională 2021, clasa a VI-a. Elevii susțin azi proba la matematică și științele naturii

Evaluare Națională 2021, clasa a VI-a. Elevii susțin azi proba la matematică și științele naturii (sursa foto: Facebook)

Continuă Evaluarea Națională 2021, la clasa a VI-a, cu a doua probă scrisă.

După ce au început, miercuri, cu testarea scrisă la limbă și comunicare, elevii claselor a VI-a din București și din țară se întorc, joi, în bănci, pentru a susține cea de-a doua probă din cadrul acestei evaluări, cea la matematică și științele naturii. ”Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar”, din câte a transmis Ministerul Educației încă de zilele trecute, respectiv până să înceapă Evaluarea Națională.

E important de amintit faptul că, din câte au mai anunțat reprezentanții ministerului condus de către Sorin Cîmpeanu, toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ în care se susțin acestea.

Cine corectează testele

Și că, de regulă, sălile în care au loc aceste evaluări sunt cele în care elevii învață în mod obișnuit, cu precizarea că ”acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii”.

Elevii de clasa a VI-a au la dispoziție o oră pentru a rezolva fiecare test, iar acestea vor fi evaluate chiar în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din școlile respective.

S-a decis ca rezultatele individuale ale elevilor la aceste evaluări să nu se afișeze sau să se comunice public și nici să nu se treacă în catalog. ”Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, au explicat oficialii Ministerului Educației în comunicatul amintit.

După elevii de clasa a VI-a, urmează să treacă prin emoțiile evaluărilor naționale și elevii de clasa a IV-a, începând cu 18 mai, urmați de cei din clasa a II-a – din 25 mai.

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger