AcasăNewsEvaluare Națională 2020. Iohannis anunță o a doua sesiune, "pentru motive medicale...

Evaluare Națională 2020. Iohannis anunță o a doua sesiune, „pentru motive medicale și de carantină”

De la Cotroceni s-au făcut precizări de interes pentru copiii și părinții elevilor aflați în ultima clasă a școlilor generale, care se pregătesc să susțină probele Evaluării Naționale, în contextul special generat de epidemia de coronavirus.

„Prima concluzie: examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a transmis în primă fază Klaus Iohannis, joi după-amiază, la finele ședinței la care au fost prezenți, între alții, și miniștrii Educației și Sănătății.

Concret, s-au căutat soluții pentru elevii care, de exemplu, se constată că – înainte de a intra în sălile de examinare – au febră. Sau pentru cei care se află în izolare cu familia sau în carantină. Pentru aceștia, s-a găsit varianta organizării unei sesiuni speciale, pe 29 iunie. „Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească totuși aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen și atunci se va organiza – atenție! vorbesc de Evaluare Națională, deci Evaluarea Națională se ține, începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată – pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată. Pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală, sau izolați cu familia, sau carantinați, se organizează a doua sesiune”, a detaliat președintele.

Cât privește „examenul maturității”, Bacalaureatul, Klaus Iohannis a amintit faptul că deja BAC-ul are două sesiuni. „În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, și acești copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de Bacalaureat în august. Deci, și Evaluarea va avea o doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, sau izolați sau carantinați, iar pentru Bacalaureat prima sesiune absolut normal, a doua sesiune în august, ca și în alți ani„, a conchis Iohannis.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan