AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2019 limba materna. Elev eliminat din examen din cauza telefonului

EVALUARE NATIONALA 2019 limba materna. Elev eliminat din examen din cauza telefonului

Vineri a avut loc ultima proba de la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a, cea destinata elevilor apartinand minoritatilor nationale.

Unul dintre cei 358 de elevi care s-au prezentat la proba scrisa la limba si literatura materna, in judetul Salaj, a fost sanctionat, pentru ca nu ar fi respectat conditiile impuse inainte de inceputul examenului. Mai exact, din cate au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, masura punitiva s-a aplicat la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pericei, unde un candidat „caruia i-a sunat telefonul mobil in timpul probei scrise a fost eliminat”. „Conform Metodologiei tentativa de frauda este sanctionata cu acordarea notei 1 (unu) la proba respectiva si cu eliminarea din sala de examen”, se mai mentioneaza in comunicat.

Dupa ce s-au incheiat probele de la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a, urmeaza ca lucrarile copiilor sa fie corectate. Primele rezultate vor fi anuntate pe 25 iunie, pana la ora 12, pentru ca in aceeasi zi sa poata fi depuse contestatiile. Notele finale vor fi comunicate pe 29 iunie, conform Calendarului stabilit de minister.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger