AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2015, ultima proba: cea la matematica. Afla baremul , conform...

EVALUARE NATIONALA 2015, ultima proba: cea la matematica. Afla baremul , conform edu.ro!

Dupa ce luni au dat proba scrisa la romana, iar marti, absolventii claselor a VIII-a apartinand minoritatilor nationale au sustinut proba la limba materna, miercuri elevii care au terminat cursurile scolii generale si s-au inscris la EVALUAREA NATIONALA 2015 au revenit in salile de examen din cele peste 4.000 de centre de la nivelul intregii tari pentru a rezolva, cat au putut ei de bine, cerintele la matematica.

Asadar, candidatii au avut la dispozitie doua ore pentru a trece pe foile de examen raspunsurile la subiectele trecute pe varianta de subiecte extrasa pentru proba din aceasta dimineata, respectiv varianta 7. Acum ca au scapat de emotiile probei, tot ce le ramane de facut copiilor care au dat aceasta ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale destinate absolventilor claselor a VIII-a de la nivelul Capitalei si al intregii tari este sa astepte sa afle baremul de notare, care va fi facut public, pe site-ul Ministerului Educatiei, in jurul orei 15, cum s-a intamplat si in cazul precedentelor probe. Afla AICI detalii despre baremul la matematica!

E important de precizat faptul ca, din datele anuntate, marti, de catre reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii, la proba la romana s-au prezentat 159.122 de elevi, din cei 163.333 de candidati inscrisi, cinci dintre ei fiind dati afara din salile de examen, dupa ce au fost prinsi incercand sa fraudeze proba.

Amintim, totodata si faptul ca, potrivit Calendarului Evaluarii Nationale 2015, facut public de catre reprezentantii ministerului de resport inainte de inceperea probelor, primele rezultate se vor afisa vineri, pe 26 iunie, pana la ora 16, urmand ca, in aceeasi zi, elevii nemultumiti de note sa poate depune contestatii, intre orele 16 si 20. Aceste contestatii vor fi analizate si solutionate in intervalul 27-29 iunie, pentru ca rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2015 sa fie afisate marti, pe 30 iunie.

sursa foto: ebihoreanul.ro

author avatar
Cristina Stefan
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger