AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2015. Absolventii claselor a VIII-a, in fata primei probe: cea...

EVALUARE NATIONALA 2015. Absolventii claselor a VIII-a, in fata primei probe: cea la romana!

Emotii pentru elevii care, recent, au incheiat cursurile scolii generale. In timp ce colegii lor mai mici se bucura deja de vacanta de vara, drept urmare se distreaza sau, dupa caz, se odihnesc, pustii care pana mai ieri erau elevi in ultima clasa a generalei, clasa a VIII-a, vor da piept, luni, cu prima proba din cadrul examenului de Evaluare Nationala din acest an, cea la limba si literatura romana.

Asadar, copiii vor intra in salile de clasa din cadrul centrelor de exameniare si, odata ce vor primi subiectele extrase pentru proba scrisa la romana, vor incerca sa le rezolve, cat mai bine, fara sa uite sa se incadreze si in timpul limita de lucru, mai precis in cele doua ore pe care le au la dispozitie, in speranta ca vor obtine o nota cat mai mare.

Conform Calendarului dat publicitatii de catre oficialii Ministerului Educatiei, in privinta Evaluarii Nationale 2015, la clasa a VIII-a, in cursul zilei de marti, elevii apartinand minoritatilor nationale vor intra in salile de exemen pentru a sustine testarea la Limba si literatura materna, pentru ca miercuri, pe 24 iunie, toti absolventii claselor a VIII-a inscrisi la Evaluarea Nationala 2015 sa sustina poate cea mai temuta proba scrisa, cea la matematica.

Odata ce au scapat de o prima tura de emotii, probele fiind incheiate, copiii au doua zile de pauza, inainte de o noua runda de tensiune, de aceasta data vineri, pe 26 iunie, cand se vor afisa primele rezultate. Cum pana la ora 16 se vor face publice notele obtinute de catre candidatii care au sustinut probele Evaluarii Nationale 2015, absolventii claselor a VIII-a care, din diferite motive, sunt nemultumiti de rezultate, pot depune contestatii, tot pe 26 iunie, intre orele 16 si 20.

Urmatoarele zile sunt destinate analizarii si rezolvarii acestor contestatii, mai precis intervalul 27-29 iunie, pentru ca ulterior, pe 30 iunie, sa fie afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2015- clasa a VIII-a, de dupa contestatii.

sursa foto: alba24.ro

author avatar
Cristina Stefan
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger