AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2014: Rezultatele finale, dupa contestatii, afisate astazi in Bucuresti si...

EVALUARE NATIONALA 2014: Rezultatele finale, dupa contestatii, afisate astazi in Bucuresti si restul judetelor

Elevii care au sustinut, in intervalul 23-25 iunie, Evaluarea Nationala 2014 si, din diverse motive, nu au fost multumiti de rezultatele obtinute la examen, depunand contestatii, primesc, marti, rezultatele finale ale probelor.

Pe fondul nemultumirilor manifestate depotriva de mai multi parinti si profesori, in legatura cu elaborarea subiectelor si a baremului la proma de limba si literatura romana, dupa afisarea primelor note la examen, rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2014 vor fi cunoscute, atat in Capitala, cat si in toate judetele tarii, pe 1 iulie. Notele vor fi afisate la avizierele cetrelor de examen in cursul acestei zile, urmand ca absolventii claselor a VIII-a care au dat probele de romana, matematica si, dupa caz, limba materna, sa afle ce rezultate au obtinut.

Conform statisticilor facute publice de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, inainte de depunerea contestatiilor, datele centralizate la nivelul intregii tari au aratat ca 159.953 de candidati au participat la Evaluarea Nationala, dintre acestia 70, 08% promovand examenul, cu medii peste 5. Cele mai multe medii de trecere au fost obtinute in  Braila (87,14%), Cluj (82,79%) si in Bucuresti (82,77%).

Va reamintim ca primele rezultate la Evaluarea Nationala 2014 au fost afisate vinerea trecuta, pe 27 iunie. In cursul aceleiasi zile, intre orele 16-20 au fost depuse contestatiile, iar acestea din urma au fost solutionate in intervalul 28-30 iunie. Asadar, pe 1 iulie vor fi afisate rezultatele finale, dupa contestatii, la examenul de Evaluare Nationala din acest an, urmand ca, dupa aceea, absolventii de scoala generala sa se inscrie la liceu. In perioada 4-9 iulie, candidatii isi vor copleta fisele de inscriere, in care vor pta pentru unitatile de invatamant in care doresc sa-si continue studiile in urmatorii ani.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

author avatar
Cristina Stefan
1.343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger