AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2014: Ministerul Educatiei, precizari despre subiectele la romana, clasa a...

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministerul Educatiei, precizari despre subiectele la romana, clasa a VIII-a

In contextul in care mai multi parinti, dar si profesori de limba si literatura romana si-au exprimat nemultumirea fata de elaborarea subiectelor la limba si literatura romana, de la Evaluarea Nationala 2014 la clasa a VIII-a, ministerul Educatiei a facut, luni, o serie de precizari.

Daca au fost voci care au acuzat faptul ca subiectele la aceasta prima proba a Evaluarii Nationale nu ar fi fost realizate in conformitate cu programa studiata la clase, reprezentantii ministerului condus de Remus Pricopie sustin contrariul. „Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca subiectele la proba de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, sesiunea iunie 2014, au fost realizate in concordanta cu programa scolara parcursa de elevi si cu prevederile metodologiei de examen. De asemenea, subiectele au avut un nivel de abordare mediu, asa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obtinut medii peste 5 (73,1%)”, se arata in comunicatul MEN.

Nu in ultimul rand, oficialii ministerului precizeaza ca simularile acestui examen, precum si modelele de subiecte afisate, din toamna trecuta, pe site-ul MEN, au fost menite sa ii familiarizeze pe absolventii claselor a VIII-a din aceast an, de la nivelul intregii tari, cu tot ceea ce inseamna Evaluare Nationala. Totodata, reprezentantii Ministerului Educatiei fac referire si la baremul de corectare al mult-dezbatutului subiect al sinonimelor. Astfel, oficialii MEN insista asupra faptului ca in baremul respectiv „este precizat inca de la inceput: „Se puncteaza oricare alte formulari/modalitati de rezolvare corecta a cerintelor.” Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor sa puncteze elevii pentru orice descriere corecta, in tema, a subiectelor tratate”.

VEZI AICI BAREMUL !

Sursa foto: Facebook/Remus Pricopie

423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger