AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2013. Modificare de ultima ora in programa, la cererea Bisericii!

EVALUARE NATIONALA 2013. Modificare de ultima ora in programa, la cererea Bisericii!

Programul pentru depunerea contestatiilor la evaluarea nationala, in ziua de sambata – 29 iulie, a fost prelungit cu doua ore, pana la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

Biserica a facut aceasta cerere deoarece adeptii ei nu pot intreprinde in aceasta zi niciun fel de activitati laice pana la apusul soarelui. Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania a informat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-o adresa, ca enoriasii sai „respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.

Initial, in calendarul de desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII a, sesiunea iunie- iulie, depunerea contestatiilor dupa afisarea rezultatelor trebuia sa se faca sambata, intre orele 16.00 – 20.00. Ministrului Educatiei a anuntat insa prelungirea acestui termen cu inca doua ore, adica de la ora 16.00 pana la ora 22.00, in ziua de 29 iulie, notificand inspectoratele scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

„Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, arata ministerul intr-un comunicat de presa publicat pe edu.ro.

Examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a a inceput, marti, cu proba de limba si literatura romana, si a continuat, miercuri, cu cea la limba si literatura materna, si joi cu proba de matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata sambata, 29 iuni, pana la ora 16.00, dupa care se vor putea depune contestatiile. Acestea vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

author avatar
Alina Costache
3.150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger